Ugnsomelett med kantarellstuvning

Serverar: 4-6 portioner

Höstgott.

Ingredienser

  • 1 1/2 msk vetemjöl
  • 5 dl mjölk
  • 4 ägg
  • 2 krm salt
  • Vitpeppar
  • Stuvningen
  • 1 liter kantareller
  • Smör till stekningen
  • 2 tsk salt
  • 2-3 krm peppar
  • 3 dl grädde
  • Maizena
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 200 grader. Vispa mjölet med lite av mjölken till en slät redning. Blanda med resten av mjölken ock koka upp under omrörning. Låt svalna. Vispa sönder äggen och tillsätt mjölk, salt och vitpeppar. Häll smeten i smord ugnssäker form. Grädda i ugnen i ca 25 minuter. Ansa svampen och skär den ev i mindre bitar. Smörstek svampen tills den är genomstekt. Salta och peppra. Späd med grädde och red med maizena till önskad konsistens. Krydda ev med mer salt och peppar. Fördela stuvningen över omeletten. Garnera med persilja eller annat grönt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben