Ugnsomelett med potatis, dill och räkor

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

Fin, matig och lättlagad omelett

Ingredienser

  • 4-6 potatisar, skalade, tunt skivade
  • 1 zucchini, skivad
  • 1 rödlök, skivad
  • 2 msk smör
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 8 ägg
  • 4 msk mjölk
  • Servering
  • 200 g räkor, skalade
  • 2 msk dill, finhackad
  • 1 citron, i klyftor
  • Instruktioner

    1. Fräs potatis och grönsaker mjuka i hälften av smöret i en stekpanna som tål ugnsvärme. Salta och peppra. Smöra en ugnsfast form med resten av smöret och lägg i grönsakerna. Alternativt låt grönsakerna ligga kvar i stekpannan.
    2. Vispa samman ägg, mjölk, salt och peppar och häll smeten över grönsakerna. Grädda på 220° mitt i ugnen i cirka 25 minuter tills omeletten har stelnat. Strö över dill och räkor och servera genast, eventuellt med en citronklyfta till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben