Ugnsrostade grönsaker

Serverar: 3 portioner

Får t.o.m. min grönsaks/rotsaksskygge kille att ta två gånger... Toppengott till tex: grillat

Ingredienser

  • 8 morötter
  • 5 palsternackor
  • 1 kålrot
  • 2 msk matfett
  • 2 msk olivolja
  • Salt
  • Peppar
  • 1 tsk rosmarin
  • Instruktioner

    1. Skala rotsakerna och skär i stavar. Bryn i omgångar i matfett i en stekpanna.
    2. Lägg över i en långpanna och ringla över olja. Krydda med salt och peppar och rosmarin.
    3. Ugnstek i 225 grader i ca: 20 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    abharrysson 27 februari 2008

    Detta receptet var jättegott! Jag lade dessutom till potatis som jag skar i stavar. Gott till allt kött.

    Relaterade Artiklar

    Rosta grönsaker!
    Så här i slutet av sommaren svämmar nästan torgstånden och affärern...

    Grilla eller rosta grönsaker
    Så här på sensommaren dignar torgstånden och butikerna av härliga g...

    Japanska matord
    Tempura, gari, miso, yakitori... Vi har fått en del nya ord i vårt...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben