Ugnsrostade grönsaker

Serverar: 6-8 portioner

Perfekt till grillat kött.

Ingredienser

  • 2 sötpotatisar
  • 6 portabellosvampar eller 20 champinjoner
  • 1 dl olivolja
  • 2 röda paprikor
  • 2 gula paprikor
  • 2 rödlökar
  • 2 auberginer
  • 2 små squash
  • 3 msk färskpressad citronsaft
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Skala potatisen, skär den på längden i 1 cm tjocka skivor och sedan till stavar. Skär varje svamp i 8 bitar. pensla svamp och potatis med olja, lägg dem på en bakpappersklädd plåt, ugnsbaka 12 minuter. Låt svalna.
    2. Halvera paprikan, kärna ur. Pensla med olja, baka i ugnen med skalsidan upp 10-12 minuter tills skalet är svartfläckigt. Lägg den i en skål, täck med plastfolie, ställ kallt.
    3. Skala och klyfta löken. Skär aubergine och squash i 2x2 cm kuber eller stavar. Lägg lök, aubergine och squash på bakpappersklädd plåt, droppa över olja, rör om. Rosta i ugnen 8-10 minuter. Låt svalna.
    4. Skala paprikan, skär den i stora bitar. Blanda ihop grönsakerna, potatisen och svampen. Pressa citronen och droppa saften över, salta och peppra.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Rosta grönsaker!
    Så här i slutet av sommaren svämmar nästan torgstånden och affärern...

    Grilla eller rosta grönsaker
    Så här på sensommaren dignar torgstånden och butikerna av härliga g...

    Japanska matord
    Tempura, gari, miso, yakitori... Vi har fått en del nya ord i vårt...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben