Ugnsrostade grönsaker

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Mycket gott och enkelt att göra.

Ingredienser

  • 5 medelstora potatisar
  • 3 morötter
  • 2 palsternackor
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk plockad färsk timjan
  • 1-2 tsk rivet citronskal
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Skala rotsakerna, skär dem i stavar och smala klyftor. Lägg allt i en skål, häll på olja, timjan och citronskalet. Krydda med salt och peppar, blanda om. Bred ut rotsakerna i en långpanna, sätt in i ugnen 45 miuter.
    3. Tips: Rotsakerna kan ungstekas nästan färdiga förväg. De behöver bara en kort stund i ugnen för att bli helt klara och få färg.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Rosta grönsaker!
    Så här i slutet av sommaren svämmar nästan torgstånden och affärern...

    Grilla eller rosta grönsaker
    Så här på sensommaren dignar torgstånden och butikerna av härliga g...

    Japanska matord
    Tempura, gari, miso, yakitori... Vi har fått en del nya ord i vårt...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben