Ugnsstekt basilikalax

Serverar: 4 portioner

Ibland är det såsen som gör hela maträtten - här gäller det lax med goda Kelda chili lime

Ingredienser

  • 4 bitar skinn- och benfri lax, ca 500 g
  • Rivet skal och saft av ½ citron
  • 1/2 tsk salt
  • 2 morötter
  • 3 salladslökar
  • 200 g broccolibuketter
  • Arla smör-&rapsolja,att steka i
  • Salt
  • Peppar
  • 3 dl Kelda sås chili lime
  • 1/2 kruka basilika
  • Till servering
  • Kokt ris till 4 portioner
  • Valfria grönsaker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Lägg fisken i en ugnssäker form.
    3. Blanda citronskal och saft med salt. Pensla fisken med blandningen. Stek i mitten av ugnen ca 15 min.
    4. Skala och strimla morötterna. Skiva salladslöken. Stek broccoli i smör-&rapsolja, ca 3 min. Blanda ner morot och salladslök och låt det fräsa med några minuter, smaka av med salt och peppar.
    5. Värm såsen under omrörning. Strö grovt hackad basilika över fisken.
    6. Servera med sås, grönsaker och ris.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben