Ugnsstekt citronmarinerad fiskfilé

Serverar: 4 portioner

Tid: 2 timmar 40 minuter

Det är alltid gott med fisk, och får aldrig nog med fiskrecept.Här kommer en ny variant som är god och lättlagad!

Ingredienser

  • 500-600 g fiskfilé t ex kolja eller sej
  • Saft av en liten citron
  • 1 tsk salt
  • 1 msk vetemjöl
  • 2 msk ströbröd
  • 150-200 g champinjoner
  • ca 1/2 msk smör
  • 1/2 -3/4 dl vispgrädde
  • 2-3 msk finhackad persilja
  • ev vit- eller svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Skölj av fisken, låt den rinna av väl och lägg den sen i en ugnsform. Pressa över citronsaften och låt fisken stå svalt 1-2 timmar. Vänd den minst en gång under tiden. Sätt ugnen på 225 grader. Blanda ihop 3/4 tsk salt, ströbröd och vetemjöl. Strö blandningen över fisken. Stek mitt i ugnen 10-15 minter, tills fisken börjar bli färdig. Ansa under tiden svampen och fräs den i smöret i en kastrull. Strö över saltet som är kvar. Häll grädden runt fisken. Fördela svamp och persilja över. Peppra ev lätt på svampen. Grädda ytterligare 5-10 minuter tills fisken fått fin färg.
    2. Servera med potatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben