Ugnsstekt gädda

Serverar: 4 portioner

Mager fisk, utmärkt att koka och steka.

Ingredienser

  • 1 gädda på ca 11/2 kg
  • 1/2 citron
  • 11/2 msk salt
  • Panering
  • 1 ägg
  • Ströbröd
  • Stekning
  • 60 g smör
  • 200 g champinjoner
  • 11/2 dl vispgrädde
  • 1 burk sparris
  • Instruktioner

    Ta ur gäddan, och klipp bort fenorna, men låt gärna huvudet sitta kvar. Ta ur gälarna de kan annars lätt ge besk smak. Skölj mycket noga och torka ur gäddan. Gnid in den med citron och salt och låt den ligga kallt ett par timmar. Vänd den i uppvispat ägg och sedan i ströbröd. Lägg den på ett smort ugnsäkert fat med ryggen uppåt. Klicka på resten av matfettet och sätt in fisken i 200 graders ugnsvärme. Ös då och då. Efter att fisken blivit vackert brun läggs svampen runt omkring. Då denna fått lite färg tillsätt grädde och lite sparrisspad. Ös. Beräkna stektiden till 60-65 minuter. Strax innan fisken är färdig läggs sparrisen i knippen på ett fatet så att den blir varm. Garnera och servera med nykokt persiljeströdd potatis och finstrimlad isbergssallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    ryshil 12 augusti 2011

    Jättegott! Hela familjen tyckte att gäddan blev jättegod!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben