Ugnsstekt gös med tomatröra

Serverar: 4 portioner

Gös tillhör verkligen kategorin "fina fisken". Den passar utmärkt till ugnsstekning och är saftig och fin i smaken. Serverad med denna välkryddade tomatröra blir den en verklig läckerhet!

Ingredienser

  • 4 färska gösfiléer, ca 600 g
  • 1 ägg
  • 3-4 msk vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk paprikapulver
  • Smör eller margarin till fatet
  • 1 medelstor gul lök
  • 2 tomater
  • ½ dl matolja
  • 2 vitlöksklyftor
  • ½-1 dl fiskbuljong
  • ½ tsk basilika
  • ½ tsk timjan
  • Ev salt
  • ½ dl svarta oliver
  • 1 msk kapris
  • 1 msk hackad persilja
  • Instruktioner

    1. Torka av gösfiléerna noga. Vispa upp ägget och tillsätt mjöl, salt och paprikapulver. Vänd fisken i äggsmeten. Smörj ett ugnssäkert fat och lägg filéerna på det. Stek i 175 grader, 20-30 minuter.
    2. Skala och skiva löken och skölj och hacka tomaterna. Värm matolja i en stekpanna och stek löken några minuter. Pressa ner vitlök och rör i tomathack, buljong, basilika, timjan och ev. lite salt.
    3. Låt koka på svag värme cirka 10 minuter. Blanda ner oliver, kapris och persilja. Ta ut fisken ur ugnen, lägg tomatröran ovanpå fisken och servera genast.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben