Ugnsstekt kycklingfilé med ratatouille

Serverar: 1 portioner

Tid: 40 minuter

Saftig kyckling med fransk grönssaksröra.

Ingredienser

  • 1 kycklingfilé à 125 g
  • 1 tsk pressad citronsaft
  • 1 krm dragon
  • 1 1/2 tsk svensk senap
  • 1 krm salt
  • 1/2 krm svartpeppar
  • 1 msk hackad persilja
  • 1/2 msk ströbröd
  • 1 tsk rivet citronskal
  • Ratatouille
  • 1 paprika
  • 1/2 gul lök
  • 1 bit squash, ca 100g
  • 1-2 tomater
  • 1 liten vitlöksklyfta
  • 1/2 litet lagerblad
  • 2 msk vatten
  • 1-2 krm oregano
  • 1 krm salt
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Rör samman senapen med pressad citronsaft, dragon, salt och peppar.
    3. Lägg kycklingfilén i en lätt smord eldfast form. Bred senapsblandningen över den.
    4. Blanda samman hackad persilja, ströbröd och rivet citronskal och strö det över kycklingfilèn.
    5. Stek kycklingen mitt i ugnen ca 20 minuter eller tills köttsaften är genomskinlig.
    6. Kärna ur paprikan och strimla den. Skala och skiva löken. Skär squashen i mindre bitar. Tärna tomaterna.
    7. Fräs lök och paprika i ytterst lite matfett tills löken är mjuk. Tillsätt squash, tomat, vatten, pressad vitlök, smulat lagerblad, oregano och salt.
    8. Låt allt puttra på svag värme under lock ca 10-15 minuter. Smaka av.
    9. Smaklig måltid!

    Liknande recept

    4
    1 h 15 min
    4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben