Ugnsstekt laxsida

Serverar: 8 portioner

Tid: 25 minuter

När de långa och ljusa sommarkvällarna kommer har dilldoftande lax och färskpotatis sin givna plats på bordet.

Ingredienser

  • 1 hel färsk laxfilé med skinnet kvar på c:a 1½ kg
  • 1½ tsk salt
  • 2 krm grovstött vitpeppar
  • 2 dl cremé fraiche
  • 1 dl dill
  • Rivet skal av 1 citron
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 gr Lägg laxen med skinnsidan ner i en bakpappersklädd långpanna Krydda med salt och peppar
    2. Blanda cremé fraichen med dill och citronskal och bred över fisken
    3. Stek mitt i ugnen c:a 25 min
    4. Flytta över laxen på ett fat och garnera med dill och citronklyftor
    5. Servera med örtslungad potatis och Nektarinsallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben