Ugnsstekt mandelfisk

Serverar: 2 portioner

Vi har valt kummel till mandelfisken, men det går förstås också bra att ta en annan typ av vit fisk.

Ingredienser

  • 250 g skinn och benfri kummelfilé
  • ½ tsk salt
  • ½ krm nymald svartpeppar
  • 3 msk rivet vitt bröd
  • 1½ msk mandelspån
  • '½ tsk rivet citronskal
  • 1 rsk citronolivolja
  • 1 kvist kösbärstomater
  • Dressing
  • 2 tsk citronolja
  • 2 tsk svensk senap
  • 1 msk vatten
  • 1krm salt
  • Tillbehör
  • 300 g kokt färskpotatis
  • 150 g sockerärter
  • 80 g romansallad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader. Dela fiskfilén i portionsbitar och vik tunna delar mot varandra så att bitarna blir så jämntjocka som möjligt. Lägg dem i en ugnsäker form. Salta och peppra.
    2. Blanda rivet bröd med mandelspån och citronskal. Strö blandningen på fisken och droppa över olja. Lägg en kvist tomater bredvid fisken. Stek mitt i ugnen 10-12 minuter.
    3. Blanda dressingen. Servera fisken med färskpotatis, sockerärter, sallad och dressing
    4. Ca 435 kcal, varav ca 14 g fett, 40 g kolhydrater, 36 g protein

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    svengelsk 14 oktober 2016

    Återkommer till det här receptet varje gång jag hittar kummel i fiskdisken. Någon citronolivolja har jag inte och som oftast serverar jag med klyftpotatis.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben