Ugnsstekt potatis med romröra

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

En gillad Laxbit till är mums.

Ingredienser

  • 6 stora potatisar
  • 4 gula lökar
  • 1 msk smält smör eller olja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • ½ dl löjrom
  • 1 dl crème fraiche
  • 2 msk hackad gräslök
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Tvätta potatisen och skär dem på längden i centimetertjocka skivor. Skala och klyfta löken. Lägg potatisen och löken på ett bakplåtspapper på en plåt. Stek i mitten av ugnen i ca 25 minuter. Pensla med smör eller olja. Salta och peppra.
    3. Rör ihop rom, créme fraiche och gräslök.
    4. Servera potatisen och lök med römröran.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben