Ugnsstekt rostbiff med kryddtäcke

Serverar: 6 portioner

Stora, saftiga skivor av rostbiff, vackert rosa i färgen. Kryddningen är här verkligt raffinerad i form av ett aromrikt och välsmakande kryddtäcke.

Ingredienser

  • Ca 1 kg rostbiff
  • ½ dl matolja , gärna olivolja
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 bunt persilja
  • 2 dl ströbröd
  • 1 tsk salt
  • 1½ krm svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Lägg steken i en liten långpanna eller i en ugnssäker form. Hetta upp matolja i en kastrull, pressa ner vitlöken och fräs den några minuter.
    2. Hacka persiljan och blanda den med ströbröd, salt och peppar. Rör ner blandningen i vitlöksoljan.
    3. Gnid in steken med kryddblandningen. Stick in en köttermometer så att spetsen kommer mitt i den tjockaste delen av köttet.
    4. Ställ in steken i ugnen och stek den i 175 grader cirka en timma, tills termometern visar 60 grader, då är den lite rosa inuti, vill man inte ha den rosa är det bara att låta den vara inne lite längre.
    5. Låt steken stå och vila 15 minuter under folie och skär sedan upp den i tunna skivor och servera.
    6. Gott till är potatissallad och en god sallad.

    Liknande recept

    4.2
    2 h 45 min
    8
    5

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben