Ugnsstekt rotselleri med fetaostsås

Serverar: 4 portioner

Frasigt, läckert och gott!

Ingredienser

  • 1 rotselleri, ca 750 g
  • 1 ägg
  • Panko eller ströbröd till panering
  • 1 msk olja
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 krm svartpeppar
  • Tillbehör
  • 300 g broccoli
  • 2 dl matvete
  • Fetaostsås
  • 3 dl turkisk yoghurt
  • 100 g fetaost eller getost
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Tvätta och skala rotsellerin. Skär den i ½ cm tjocka skivor och panera dem först i uppvispat ägg och sedan i panko eller ströbröd. Stek dem ljusbruna i olja på medelvärme. Lägg biffarna på en plåt. Salta och peppra. Tillaga dem färdigt i ugnen ca 20 minuter.
    3. Tillbehör: Dela broccolin i små buketter och koka dem i saltat vatten i ca 8 minuter. När vattnet kokar lägg ner matvetet och koka den samtidigt i samma kastrull (8 minuter).
    4. Sås: Blanda yoghurt och ost. Smaka av med salt och peppar.
    5. Servera de frasiga biffarna tillsammans med tillbehören och fetaostsåsen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben