Ugnsstekt sidfläsk med lingongräddfilssås
Serverar:
4 portioner
Lättlagat och krogtrendigt just nu!
Ingredienser
1 bit rimmat sidfläsk, ca 600 g
2 msk Arla ekologiskt smör
2 gula lökar
2 äpplen
1 krm svartpeppar
Sås
2 dl Arla Köket ekologisk gräddfil
½ dl rårörda lingon
1–2 msk hackad färsk timjan
1 krm salt
Instruktioner
Sätt ugnen på 200°.
Skär svålen i rutor. Lägg fläsket med svålen ner i en smord, ugnssäker form.
Stek i mitten av ugnen ca 20 min.
Skala och klyfta löken. Kärna ur och klyfta äpplena.
Rör ihop såsen.
Ta ut formen och höj värmen till 225°.
Vänd fläsket så att svålen kommer uppåt. Peppra svålen, lägg ner äpplen och lök i formen.
Stek ytterligare 25–30 min. Skär fläsket i 4 bitar.
Servera med såsen och potatispuré.
Liknande recept
Ugnsstekta fyllda isterband
4
30 min
4
Ugnsstekta kotletter i Sambal Oelek-sås
4.6
6
21
Ugnsstekt falukorv
4.5
30 min
4
4
Ugnsstekt korv med rödbetor, äpplen och potatisklyftor
4
Ugnsstekt lax med dill
5
20 min
5
6
Ugnsstekt färskpotatis
5
45 min
3-4
Ugnsstekt sötpotatis
35 min
2-3
Ugnsstekta isterband med skånsk potatis
45 min
4
1
Ugnsstekt örtkarré
4
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!