Ugnsstekt sidfläsk med lingongräddfilssås

Serverar: 4 portioner

Lättlagat och krogtrendigt just nu!

Ingredienser

  • 1 bit rimmat sidfläsk, ca 600 g
  • 2 msk Arla ekologiskt smör
  • 2 gula lökar
  • 2 äpplen
  • 1 krm svartpeppar
  • Sås
  • 2 dl Arla Köket ekologisk gräddfil
  • ½ dl rårörda lingon
  • 1–2 msk hackad färsk timjan
  • 1 krm salt
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200°.
    2. Skär svålen i rutor. Lägg fläsket med svålen ner i en smord, ugnssäker form.
    3. Stek i mitten av ugnen ca 20 min.
    4. Skala och klyfta löken. Kärna ur och klyfta äpplena.
    5. Rör ihop såsen.
    6. Ta ut formen och höj värmen till 225°.
    7. Vänd fläsket så att svålen kommer uppåt. Peppra svålen, lägg ner äpplen och lök i formen.
    8. Stek ytterligare 25–30 min. Skär fläsket i 4 bitar.
    9. Servera med såsen och potatispuré.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben