Ugnsstekt torskfilé med grönsaker och varm vinägrett

Serverar: 4 portioner

En lättlagad och nyttig torsk med inspiration av den sydfranska grönsaksgrytan ratatouille. Grönsaksfräset kan stekas några timmar i förväg. Prova att byta ut hälften av balsamvinägern mot pressad apelsin. Då blir den varma vinägretten något mildare i smaken.

Ingredienser

  • 600 g färsk torskfilé
  • 3 dl ris, gärna basmati
  • 2 rödlökar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 gul paprika
  • 1 röd paprika
  • ½ zucchini
  • ½ kruka gräslök
  • 4 msk balsamvinäger
  • 70 g salladsmix
  • Olivolja
  • Salt
  • Nymald svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
    2. Skala och skiva lök och vitlök. Kärna ur och strimla paprikorna. Halvera zucchinin på längden och skär den i tunna skivor. Fräs grönsakerna i 1 msk olja i ca 3 minuter. Krydda med ½ tsk salt och 1 krm peppar. Finhacka gräslöken och blanda ner den i grönsaksfräset.
    3. Krydda fisken med 3/4 tsk salt och 1 krm peppar. Vik ihop filéerna till jämntjocka portionsbitar och lägg dem i en ugnssäker form. Fördela paprikablandningen på fisken. Ringla över vinäger och 1 msk olja. Tillaga fisken mitt i ugnen i ca 15 minuter.
    4. Servera fisken med ris och salladsmix.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben