Ugnsstekta sirapsäpplen

Serverar: 5-6 portioner

Jättegod efterrätt som jag åt när jag "bodde hemma"-

Ingredienser

  • 8-10 äpplen
  • 2 msk ströbröd
  • 1 dl hackade hasselnötter
  • 2-3 msk sirap, helst mörk
  • 1-2 msk smör
  • Instruktioner

    1. Skölj äpplena och ta ur kärnhusen med ett speciellt redskap. Ställ äpplena - med skal - på ett smort ugnssäkert fat. Blanda ströbröd och nötter och fyll hålen i äpplena. Låt det gärna bli lite råge. Ringla sirap över varje äpple och lägg en liten klick smör på toppen.
    2. Grädda äpplena i 225 grader ca 20 minuter.
    3. Servera äpplena varma med t.ex. vispad grädde, glass eller vaniljsås.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    JennyV 10 juni 2008

    Detta åt jag när jag bodde hemma. Har aldrig ätit mamma Margits (som är min mormor) men däremot mamma Ullas!! En enkel men god efterätt!!

    LarsII 18 oktober 2015

    Har alltid haft russin istället för nötter. Ska kolla det här.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben