Ugnstekt apelsinkyckling

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Gott och enkelt att tillaga i ugnen.

Ingredienser

  • 1 hel kyckling (går utmärkt med tinad, fryst)
  • 2 tsk salt
  • 2 krm vitpeppar eller svartpeppar
  • Sås
  • 2 msk koncentrerad apelsinjuice
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk flytande honung
  • 1 tsk mald ingefära
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 dl crème fraiche
  • Instruktioner

    1. Klyv kycklingen längs bröst- och ryggben. Gnid in halvorna med salt och peppar. Lägg dem med skinnsidan upp i en trång, ugnssäker form.
    2. Blanda alla ingredienserna till såsen utom crème fraiche. Häll blandningen över kycklinghalvorna och stek i 200 grader i 45-50 min. Ös med skyn flera gånger under tillagningen.
    3. Kontrollera att köttsaften är helt ofärgad genom att sticka i ett kycklinglår, kycklingen är färdig om köttsaften inte har några rosa inslag.
    4. Håll kycklingen varm på en skärbräda under folie. Sila stekskyn ner i en såskastrull och vispa ner crème fraiche. Låt såsen få ett uppkok. Skär kycklingen i portionsbitar, servera med såsen, lättkokta sockerärter och potatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben