Ugnstekt paprika fylld med tomater, oliver, kapris och sardeller

Serverar: 4 portioner

Paprika proppad med en massa gott. Sardellerna ger en härlig sälta.

Ingredienser

  • 8 små paprikor, gula och röda
  • Fyllning
  • 6 dl brödsmulor/ små, små bitar av dagsgammalt lantbröd
  • 1 msk olivolja
  • 400 g körsbärstomater
  • 10-12 sardellfiléer i olja
  • 15 urkärnade oliver
  • 5 tsk kapris
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 dl finhackad persilja
  • 12 strimlade basilikablad
  • 2 msk olivolja
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Skölj paprikorna och skär av ett lock, en bit under stjälkfästet. Gröp försiktigt ur kärnorna. Lägg ner paprikorna och locken med stjälkfästet i lättsaltat kokande vatten i 3 minuter. Ta upp och låt dem rinna av.
    3. Skär körsbärstomater, oliver och sardellfiléer i små bitar. Finhacka vitlöksklyftan. Stek brödsmulorna i olivolja tills de är lätt ljusbruna. Blanda brödsmulor, tomater, sardeller, oliver, vitlök, persilja, basilika och olivolja i en skål. Rör om och smaka av med salt och peppar.
    4. Fyll paprikorna med fyllningen och förslut med locken. Smörj en ugnsfast form med olivolja, lägg i de fyllda paprikorna, ringla över lite olivolja. Ugnstek dem i 40-45 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben