Ugnstekta rotfrukter

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Supergott och nyttigt.

Ingredienser

  • Ca 10 medelstora potatisar
  • 4 stora morötter
  • 2-3 stora palsternackor
  • 1 liten kålrot
  • 2 paprikor
  • 1 purjolök
  • Ca 1/2-1 dl kalvfond
  • Ca 1 liter vatten
  • Flingsalt
  • Grovmalen svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Ugn 225 grader.
    2. Skala alla rotfrukter. Dela dem i bitar (ej för smått). Skär purjon och paprikorna i bitar. Lägg allt i en stor ugnsform.
    3. Blanda kalvfonden med vattnet och häll över rotfrukterna. Krydda efter smak med flingsalt och svartpeppar. Ca 45 minuter i ugnen eller tills rotfrukterna känns mjuka.
    4. Serveras med köttfärsbiffar, kycklingfiléer eller kotletter och en kall sås.

    Liknande recept

    4.7
    1 h 30 min
    4-6
    6

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben