Ullas marinerade jordgubbar

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Underbar efterrätt!

Ingredienser

  • 1 liter färska jordgubbar
  • 4 dl rött vin
  • 2 dl florsocker
  • Gräddsås
  • ½ dl creme fraiche
  • saften från 1 lime
  • 1 msk flytande honung
  • ½ dl vispgrädde
  • Instruktioner

    * Koka ihop det röda vinet med florsockret tills en fjärdedel återstår. * Låt svalna något. * Skär jordgubbarna i fyra bitar vardera och lägg ner dem i rödvinet. * Rör om försiktigt med en sked. * Blanda creme fraiche med limesaft, honung och vispgrädde. * Lägg upp jordgubbarna med marinad i djupa tallrikar. * Servera med limegrädden.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    vanillalover 30 maj 2010

    UNDERBART gott!! Kommer att göras massor av gånger till :-)) Tack!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben