Ulrikas matbröd

Serverar: 2 portioner

Tid: 12 timmar

Ett frukostbröd som man startar kvällen före.

Ingredienser

  • 1 l vetemjöl special, ca
  • 2 dl grahamsmjöl, ca
  • 1 msk salt
  • 1/3 påse torrjäst
  • kallt vatten så det blir en lös/kladdig deg
  • Instruktioner

    1. blande alla ingredienser i en bunke. låt jäsa 6-12 timmar. 2. Värm ugnen till 200 grader. 3. häll upp på mjölat bakbord. Dela degen i två delar. Vrid till två längder. 4. grädda direkt i nedre delen av ugnen.

    Liknande recept

    4.2
    3 h
    4
    8
    4.3
    1 h 30 min
    10
    3
    4.6
    2 h 30 min
    2
    5
    4
    1 h 30 min
    3

    Kommentarer (1)

    Mariaagren 4 november 2009

    Låter lättsamt men hur länge skall de vara i ugnen ?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben