Ulrikas matbröd

Saftigt gott bröd.

Ingredienser

  • 2 dl rågkross
  • 6 dl vatten
  • 2 dl rågflingor
  • 2-3 msk smör
  • 2-3 tsk salt
  • 2-3 msk honung
  • 50 g jäst
  • 5 dl kallt vatten
  • 12-14 dl manitoba cream eller vetemjöl
  • Instruktioner

    1. Manitoba mjölet har högre proteinhalt och ger ett segare och saftigare bröd. Behöver arbetas längre ca 10 minuter i assistent för att segheten i proteintrådarna ska framträda.
    2. Sätt ugnen på 250 grader
    3. Koka rågkross och vatten till grör, häll i rågflingorna. Rör sedan ned kallt vatten, honung, salt och smör. Kolla så inte det är för varmt, smält jästen med lite av vattnet och rör i. Låt jäsa i 1 timma.
    4. Baka ut bullar och jäs ca 20-30 minuter.
    5. Pensla bröden med jummet vatten Gräddas ca 13-14 min.
    6. Går utmärkt att frysa och inte smular de heller. Ett riktigt höjdarbröd!

    Liknande recept

    4.2
    3 h
    4
    8
    4.3
    1 h 30 min
    10
    3
    4.6
    2 h 30 min
    2
    5
    4
    1 h 30 min
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben