Ulrikas tacopaj

Serverar: 5-7 portioner

Tid: 1 timme

Många moment men väl värt mödan.

Ingredienser

  • 6 dl mjöl
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk bakpulver
  • 75 g smör eller marg
  • 2½ dl mjölk
  • Fyllning
  • 1 kg köttfärs
  • 2 gula lökar
  • 2 påsar tacokrydda
  • 2 dl vatten
  • 1 grön paprika
  • 1 röd paprika
  • 4 dl crème fraiche
  • 7 msk citronmajonnäs
  • Salt
  • Peppar
  • 2-4 tomater
  • 4 dl riven ost
  • Instruktioner

    1. Blanda mjöl, salt bakpulver, smör och mjölk väl. Tryck ut i en långpanna. Förgräddas i 200 grader i 10 minuter.
    2. Stek köttfärs, blanda i hackad lök, tacokryddan och vattnet. Låt puttra och lägg sedan upp i pajskalet. Skär paprikorna i bitar och strö över köttfärsblandningen.
    3. Blanda crème fraichen och citronmajonäsen väl, salta och peppra efter smak. Bred över köttfärsblandningen och paprikan.
    4. Lägg de skivade tomaterna över crème fraicheblandningen och strö över den rivna osten. Grädda pajen i 200- 225 grader i 10 minuter.

    Liknande recept

    4.6
    30 min
    4
    12
    4.3
    30 min
    4-6
    4
    30 min
    6-8
    4.5
    40 min
    4-6
    26

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben