Underbar kycklinggratäng med dragon och bacon

Serverar: 4-6 portioner

En självkomponerad rätt som familjen tyckte mycket om. Älskar man som jag, creme fraiche och grädde i maten, ska man pröva att tillaga denna.

Ingredienser

  • 1 kg kycklingfilé
  • 2 pkt bacontärningar
  • 1 purjolök
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Dragon
  • Gratängsås
  • 5 dl creme fraiche 34 %
  • 1 dl grädde
  • 1 dl kaffegrädde
  • 1 fp Cantadou vitlök och örter
  • 2 kycklingbuljongtärningar
  • 3-4 msk kycklingfond
  • Lite vatten
  • 6 port bulgur/ris
  • Instruktioner

    1. Koka bulgur/ris. Kycklingfilén strimlas och bryns i smör. Baconet steks. Purjon skärs i ringar och steks lätt. Blanda ihop kyckling, purjo, bacon och krydda.
    2. Häll i bulgur/ris i en ugnsfast form. Fördela kyckling, bacon och purjolöken över. Koka upp gratängsåsen och häll över detta i formen. Gratinera i 225 grader i ca 15 min.

    Liknande recept

    Kommentarer (6)

    cattis7101 26 januari 2008

    Detta var jätte gott serverade med bulgur och bjöd på ett kalas! alla inkl min 4 + 6 åring älskade detta. Tack för detta recept detta kommer definítivt att göras fler ggr. Obs jag serverade bulgur vid sidan av ,ej i gratängen! Det vart toppen. Dock inget smalrecept!

    Okänd 7 juli 2008

    Jättegott.Lagade detta igår och det blev en uppskattad söndagsmiddag. Tillhör numera mina favoriter.

    Charmen 7 maj 2009

    Tack för ett toppengott och enkelt recept. Kommer att bjudas på många gånger.

    catr 17 maj 2009

    Jättegod kycklinggratäng. Gjorde den igår , enkel att göra det är ett stort plus. Tack för receptet.

    lindabjallan 26 juli 2010

    Hur god som helst! Nästan ännu godare dagen efter t o m!

    sannado 10 augusti 2010

    Lagade detta igår och det var supergott... Tack för ett toppenrecept, kommer labsolut att lagas fler gånger:-)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben