Underbara chokladkakor med smak av hallon

Läckra chokladkakor som smakar hallon.

Ingredienser

  • 16,5 dl vetemjöl
  • 2 dl potatismjöl
  • 5 msk sirap
  • 2 dl strösocker (plus 7 msk till toppingen)
  • 2 msk florsocker
  • 800 g kallt smör
  • 8 msk kakao
  • 4 msk apelsinjuice (plus 1 msk till toppingen)
  • 4 msk kallt vatten
  • 18 st frusna hallon (plus 2-3 styck till toppingen)
  • 300 g blockchoklad
  • Instruktioner

    1. Blanda vetemjöl, potatismjöl, kakao, florsocker och strösocker i en bunke. Tärna smöret och nyp ihop med mjölblandningen. Tina hallonen och finhacka dem sedan noga. Häll i vattnet, sirap, apelsinjuice, hallonen (spara lite till toppingen) och arbeta ihop till en deg (tillsätt mer vetemjöl om den är kladdig). Lägg degen i en plastpåse i kylen och låt den vila i minst en timme.
    2. Dela sedan upp degen i mindre delar.
    3. Sätt ugnen på 200 grader. Rulla små bollar och platta ut dem till kakor på en plåt eller två med bakplåtspapper. Grädda i ugnen i ca 10 minuter tills de fått lite färg. Smält chokladen. Häll i socker, finhackade hallon och apelsinjuice i den smälta chokladen och blanda eller vispa ihop det till en fin smet. Doppa kakorna i "chokladtoppingen". Låt chokladen stelna.
    4. Smaklig måltid!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben