Ungersk gulasch

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Ett lite förenklat recept som ändå blir väldigt gott tycker jag. Jag brukar oftast använda nötkött och servera tagliatelle till.

Ingredienser

  • 400 g grytbitar av nöt, kalv eller gris
  • 2 msk margarin
  • 4 gula lökar
  • 1 tsk salt
  • 1/4 krm cayennepeppar
  • 2 tsk paprikapulver
  • 1 dl tomatpuré
  • 1 msk vetemjöl eller idealmjöl
  • 1-1½ tsk svart- eller vitpeppar
  • 2½-3 dl vatten
  • Instruktioner

    Skär köttet i små bitar (2x2 cm) och löken i klyftor. Bryn köttet på ganska hög värme i margarinet. Minska värmen, tillsätt löken och låt den bryna tillsammans med köttet i några min. Lägg över i en stor kastrull eller stekgryta. Salta och krydda. Tillsätt tomatpuré och vatten. Låt köttet bräsera på svag värme under lock tills det är mört, 30-45 min. Rör ut mjölet i lite vatten och red grytan med det. Låt koka några min till. Smaka av. Servera med ris, pasta eller potatis.

    Liknande recept

    4
    2 h 30 min
    6-7
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben