Ungersk köttfärssoppa

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Underbar soppa som är mycket mättande.

Ingredienser

  • 1 purjolök
  • 1 röd paprika
  • 2 potatisar
  • 300 g nötfärs eller blandfärs
  • 1 msk olja
  • 2-3 msk tomatpuré
  • 1 tsk paprikapulver
  • Svartpeppar
  • 1 liter vatten
  • 2 tärningar köttbuljong
  • Salt
  • Bröd till serveringen
  • Instruktioner

    1. Skälj, ansa och strimla purjolöken. Kärna ur och trimla paprikan. Skala och råriv potatisarna på rivjärnets grova sida.
    2. Bryn färsen i oljan och smula den med hjälp av en gaffel.
    3. Tillsätt purjolök, paprika och potatis. Låt alltsamman fräsa några minuter utan att ta färg.
    4. Smaksätt med tomatpuré, paprikapulver och peppar.
    5. Häll på buljongen och låt soppan koka under lock cirka 15 minuter. Salt och peppar tillsätts efter egen smak.
    6. Servera med ett gott bröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben