Ungersk kycklingpasta

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Jag har varit i Ungern och ätit fantastiskt mustigt och gott, men just det här receptet hittade jag på Arlas hemsida, god till både vardag och fest!

Ingredienser

  • 1 grillad kyckling
  • 300 g pasta (gärna färsk)
  • 2 purjolökar
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde
  • 1 dl mild Ajvar relish (välj stark om ni vill det)
  • 2 msk färsk timjan eller 1 tsk torkad
  • Instruktioner

    1. Koka upp vattnet till pastan. Under tiden så kan ni bena ur kycklingen och ta bort skinnet om ni vill, skär sedan köttet i bitar. Skär purjolöken i tunna skivor och fräs den mjuk. Skala och hacka vitlöken och låt den fräsa med purjolöken. Koka upp grädde och ajvar relish i en kastrull och lägg i kycklingen, purjolök, vitlök och timjan. Låt koka någon minut.
    2. Nu borde pastavattnet koka, så lägg i pastan och koka den. Servera såsen med pastan, ett gott hembakat bröd och en sallad.

    Liknande recept

    4.5
    30 min
    4
    2

    Kommentarer (1)

    kex 7 februari 2008

    Första gången jag andvänder Ajvar relish .. gott!! Rätten blev uppskattad av både son o sambo :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben