Ungsbakade rödbetor med chevre

Serverar: 4 portioner

Tid: 50 minuter

Gott som förrätt, tillbehör på buffebord osv

Ingredienser

  • RÖDBETOR
  • 8 små färska rödbetor
  • 2 msk Olivolja
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1 kvistar färsk rosmarin
  • 1 knippa färsk citrontimjan
  • 1 msk flytande honung
  • Flingsalt
  • 4 salviablad
  • 6 skivor mjuk getost (chevrè)
  • Färskmalen svartpeppar
  • Instruktioner

    Blanda olivolja, balsamvinäger, rosmarin, citrontimjan, honung, flingsalt och svartpeppar. Koka rödbetorna mjuka i vatten. Ca 20-30 min beroende på storlek. Sätt ugnen på 250 grader. Blanda rödbetor och örtblandningen och lägg i en ugnsfast form. Lägg osten i skivor över betorna och gratinera i ugnen tills osten smält. Lägg salviabladen på en plåt och rosta dem i ugnen. det tar bara några sekunder, så håll koll! Ringla lite honung och strö över flingsalt. garnera med salviabladen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben