Ungsomellett med svampstuvning

Serverar: 2-4 portioner

Glutenfri: Gör traditionell fransk omelett

Ingredienser

  • 1 ½ msk vetemjöl
  • 5 dl mjölk
  • 4 st ägg
  • 2 krm salt
  • vitpeppar
  • Stuvning
  • 1 l svamp
  • smör till stekning
  • 2 tsk salt
  • 2-3 krm peppar
  • 3 dl vispgrädde
  • maizena
  • Instruktioner

    1. Sätt ungnen på 200 grader. 2. Vipa mjölet med lite av mjölken till en slät redning. Blanda med resten av mjölken och koka upp under omrörning. Låt svalna. 3. Vispa sönder äggen och tillsätt mjölkredningen, salt och vitpeppar. Häll smeten i en smord ungnsäker form. Grädda mitt i ungnen i ca 25 min. 4. Ansa svampen och skär den ev i mindre bitar. Smörstek svampen tills den är genomstekt. Salta och pepra. 5. späd med grädde och red med maizena till önskad konsistens. Krydda ev med mer peppar och salt. 6.Fördelar stuvningen över omelletten. Garnera med persilja eller annat grönt

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben