Crêpes med svampstuvning

Serverar: 3-4 portioner

Detta är våran "tv-mat". Sambon tjatar ofta om att jag ska göra crêpes - och visst förstår jag honom!

Ingredienser

  • Pannkakssmet
  • 4 ägg
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk socker
  • 3 dl mjöl
  • 3 dl mjölk
  • 3 dl vatten
  • Stuvning
  • 400 g skivade champinjoner på burk
  • 2 msk mjöl
  • 2,5 dl matlagningsgrädde
  • Smör
  • Salt
  • Peppar
  • Soja
  • Instruktioner

    1. Vispa ihop pannkakssmeten och grädda. Smeten ska räcka till 10 pannkakor. Häll en stor klick smör i en kastrull och strö över mjölet. Låt smälta ihop till en liten smet. Häll därefter i svampen som du grovhackat. Låt fräsa. Häll över grädden och smaka av med salt, peppar och soja. Låt puttra tills stuvningen fått en lagom fast konsistens. Du ska kunna klicka ut den på pannkakorna utan att den rinner iväg alltför mycket.
    2. Klicka ut cirka en 1½ matsked stuvning i mitten på varje pannkaka och vik pannkakans sidor runt stuvningen. Lägg därefter crêpesen med ändarna neråt i en smörad, ugnssäker form och strö riven, stark ost över. Grädda mitt i ugnen på 200°C tills osten fått fin färg.
    3. Servera med ris och en god grönsallad till. Smaklig måltid!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben