Upp och ner kaka

Serverar: 12-15 portioner

Ingredienser

  • Till formen
  • 100 gr sötmandel
  • 0.5 dl socker
  • 75 gr margarin
  • Kaksmet
  • 3 st ägg
  • 3 dl socker
  • 2 msk kakao
  • 1 tsk vanilinsocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl kok hett vatten
  • Instruktioner

    Smörj o bröa en rund form (ej med lös tag bar botten) Hacka mandel o blanda med socker smält där efter matfettet häll ut det så de täcker formens botten. Strö över nöt och socker blandningen. Vispa ägg o socker vitt. Blanda ner de torra ingredienserna. Tillsätt hett vatten o rör om varsamt tills smeten är slät. Häll smeten i bakformen o ställ den i nedre delen av ugnen. Grädda kakan i ca 50 min. Ta ut kakan o låt den svalna i formen i ca 10 min. Innan den stjälps upp...

    Liknande recept

    4.4
    30 min
    35
    14
    4.7
    30 min
    20-30
    6

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Cheesecake
    Den amerikanska ostkakan, cheesecake, är en riktigt trevlig dessert so...

    Hallonsaft
    Bättre saft har ingen haft. Hallonsaft är en riktig sommarklassiker oc...

    Sockerkaka
    Ett av våra mest klassiska bakverk, det är den mjuka och fluffiga sock...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben