Uppochnedvänd smörgås

Serverar: 4 portioner

En väldigt konstig "macka". Väldigt god!

Ingredienser

  • 6-8 kokade ägg
  • 2 msk smör eller margarin
  • 1-2 msk mjöl
  • 3 dl mjölk
  • Fyra kryddor
  • Salt
  • Skalade räkor efter behag
  • Franskbröd
  • Instruktioner

    1. Koka äggen och låt dem svalna. Skiva dem och lägg dem sedan i botten av en ugnsfast form. Gör en stuvning, alltså smält smör. Vispa i mjölet, och sedan mjölken. Krydda med Fyra kryddor och salt. Rör ner räkorna. Häll stuvningen över äggen. Skär brödskivorna i rutor, och strö dem över äggen och stuvningen. Gratinera i ugnen, 200 grader, tills brödet fått fin färg.
    2. Servera med sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben