Lös upp 10 g jäst i 4,5 dl ljummet vatten. Rör ihop raskdegen och låt den sedan mogna i tre timmar.
Lös upp 15 g jäst i ljummet vatten. Blanda i raskdeg och övriga ingredienser till en smidig och lite kladdig deg.
Låt degen vila i 10 minuter och forma den sedan till tre limpor som doppas lätt i mjöl.
Jäs bröden övertäckta i ca. 45 minuter.
Baka av i 220 grader i 45 minuter.
TIPS: Skär tunna räfflor i bröden innan sista jäsningen så blir de extra vackra.
Lite pyssel med surdegen blev det. Men oj vilket gott bröd det blev! :)
Lite ovan att hantera den lite kladdiga degen Men nästa gång vet jag hur jag ska göra.
corvette4 juli 2009
en liten fråga bara.
hur gör jag surdegen?
hannedal220 september 2009
VIlket härligt bröd! Men nästa gång ska jag nog prova att bara göra två bröd.
bedrich3 januari 2010
Mycket gott bröd! Jag tillsatte en matsked hel kummin vilket är jättegott i surdegsbröd.
madjox6 februari 2010
Jättegott bröd som jag ska baka många gånger. Tack!
redd7 februari 2010
Gjorde det idag och vart ett väldigt trevligt bröd med lite sur smak. Skall prova att göra det med brödkryddor och linfrö nästa gång.
palle123459 februari 2010
Jag vill prova att baka detta bröd, men hur gör man de 2 dl surdeg som behövs till raskdegen?
redd12 februari 2010
Satte en 4'a i betyg efter att ha bakat brödet, så här en vecka senare och med dubbel satts på jäsning måste jag konstatera att det borde varit en femma, blir SJUKT sugen på det här brödet med jämna mellanrum.
Baretta17 februari 2010
Jättegoda bröd ! Kommer att bakas flera gånger.
aurell5021 februari 2010
Mycket gott bröd som är bakat flera gånger. fick degen lös en av gångerna, oljade formar med god oliv-olja, fantastiskt resultat!
hajagussakopp1 mars 2010
Supergott bröd. Gjorde en surdeg på rågmjöl. Det här brödet har redan blivit en favorit.
Haja Gussakopp
redd18 april 2010
Gjorde dubbel sats igår och eftersom spisen bara tar en laddningen åt gången så vek jag helt enkelt ihop halva degen (tryckte ut bubblorna genom att vika den) medans första laddningen jäste, och bakade ut bröden så att dom fick jäsa medans första laddningen var i ugnen, vart mycket bättre än att låta bröden jäsa för länge. Fungerade även på ett annat brödrecept så det får nog ses som ett generelt tips på bröd
hull3 augusti 2010
Kanonbröd kommer säkert bka det igen
asalun_6819 september 2010
Detta bröd har jag bakat flera gånger, det är verkligen värt att pröva, Tack för receptet
LinaWedin24 februari 2011
Lätt att baka,bra surdegssmak,inte det godaste brödet jag ätit,men jag kommer helt klart baka det igen.Min 7 åring gillade brödet!
Lindanemon8 mars 2011
Mitt första försök med surdeg. Kanongott!
Tack :-)
Lite pyssel med surdegen blev det. Men oj vilket gott bröd det blev! :) Lite ovan att hantera den lite kladdiga degen Men nästa gång vet jag hur jag ska göra.
en liten fråga bara. hur gör jag surdegen?
VIlket härligt bröd! Men nästa gång ska jag nog prova att bara göra två bröd.
Mycket gott bröd! Jag tillsatte en matsked hel kummin vilket är jättegott i surdegsbröd.
Jättegott bröd som jag ska baka många gånger. Tack!
Gjorde det idag och vart ett väldigt trevligt bröd med lite sur smak. Skall prova att göra det med brödkryddor och linfrö nästa gång.
Jag vill prova att baka detta bröd, men hur gör man de 2 dl surdeg som behövs till raskdegen?
Satte en 4'a i betyg efter att ha bakat brödet, så här en vecka senare och med dubbel satts på jäsning måste jag konstatera att det borde varit en femma, blir SJUKT sugen på det här brödet med jämna mellanrum.
Jättegoda bröd ! Kommer att bakas flera gånger.
Mycket gott bröd som är bakat flera gånger. fick degen lös en av gångerna, oljade formar med god oliv-olja, fantastiskt resultat!
Supergott bröd. Gjorde en surdeg på rågmjöl. Det här brödet har redan blivit en favorit. Haja Gussakopp
Gjorde dubbel sats igår och eftersom spisen bara tar en laddningen åt gången så vek jag helt enkelt ihop halva degen (tryckte ut bubblorna genom att vika den) medans första laddningen jäste, och bakade ut bröden så att dom fick jäsa medans första laddningen var i ugnen, vart mycket bättre än att låta bröden jäsa för länge. Fungerade även på ett annat brödrecept så det får nog ses som ett generelt tips på bröd
Kanonbröd kommer säkert bka det igen
Detta bröd har jag bakat flera gånger, det är verkligen värt att pröva, Tack för receptet
Lätt att baka,bra surdegssmak,inte det godaste brödet jag ätit,men jag kommer helt klart baka det igen.Min 7 åring gillade brödet!
Mitt första försök med surdeg. Kanongott! Tack :-)
Jätte mustigt o gott!!!