Fick receptet av min mamma. Den är väldigt god och väldigt enkel att göra.
Ingredienser
4 kycklingfiléer
5 dl alpro soya bio eko naturell
5 dl otaly mat
1-2 msk flytande margarin
2-3 tsk salt
2-3 msk allroundkrydda, Santa Maria
2½ msk kycklingkrydda, alpnaering
1-2 vitlöksklyftor
Instruktioner
- Tärna kycklingfiléerna till små tärningar.
Dela upp kycklingen i två högar.
Bryn en hög åt gången.
- Bryn dem i smöret på medelhög värme.
När dem fått fin färg och är gernomstekta så krydda med salt och allroundkrydda .
- Ta en gryta och blanda i alpro soya, otaly mat, kycklingkryddan och vitlöken
Låt koka upp och låt sjuda i 5 min.
Häll i all kyckling och låt sjuda i 5 min till.
- Det går även bra att använda vanlig crème fraiche och matlagningsgrädde.
- Den här kyckling grytan passar bra ihop till ris, potatis och pasta. väldigt gott med kokta grönsaker.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Lasagne
En av de riktigt klassiska pastarätterna och en välkänd svensk favorit...
Basilika - oumbärlig örtkrydda
Jag har nästan alltid en kruka basilika stående i mitt köksfönster....
Japanska matord
Tempura, gari, miso, yakitori... Vi har fått en del nya ord i vårt...