Välkryddade kalkonbiffar

Serverar: 4 portioner

Dessa kalkonbiffar gör sig otroligt goda tillsammans med tomat och avokadonsalsan.

Ingredienser

  • 400 g kalkonfilé
  • 2 tsk röd currypasta
  • 1 ägg
  • 2 msk majsstärkelse
  • Skalet av 2 limefrukter
  • En knippa färsk koriander
  • 2 salladslökar
  • 1 röd chili
  • 4 tsk flytande margarin
  • Salsa
  • 1 tomater
  • 1 rödlök
  • 1 röd paprika
  • 1 avokado
  • pressad saft av 2 limefrukter
  • Salt
  • Peppar
  • Servering
  • 4 portioner råris eller basmatiris
  • Instruktioner

    1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
    2. Skiva salladslöken i tunna skivor, kärna ur och skiva chilifrukten i tunna skivor. Hacka koriandern.
    3. Lägg kalkon, currypasta och ungefär hälften av ägget i en matberedare. Kör till en jämn smet. Tillsätt limeskal, majsstärkelse, koriandern, salladslök, chili och blanda väl. Blanda ner mer ägg om det behövs för att binda smeten.
    4. Forma smeten till 12 små biffar. Stek biffarna i omgångar i margarinet i en stekpanna på medelstark värme tills de fått fin färg och blivit genomstekta, ca 5 minuter per sida.
    5. Salsa: Kärna ur och tärna tomaterna och paprikan. Skala och hacka rödlöken. Skala och ta ur kärnan på avokadon och tärna den i små bitar.
    6. Blanda alltsammans till salsan och smaksätt med salt och peppar.
    7. Servera biffarna med ris och salsan.

    Liknande recept

    4
    1 h 5 min
    4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben