Välkryddad fläskgryta

Serverar: 4 portioner

Den intressanta kryddningen gör detta till en gryträtt med härlig doft och smak. Det är verkligen så att man blir sugen! Inte heller är den svår att göra, så varför inte försöka?

Ingredienser

  • 500 g benfritt fläskkött, t ex bog
  • 4 skivor bacon
  • 2-3 gula lökar
  • 2 krm salt
  • Några hela vitpepparkorn
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 burk hela tomater, 400 g
  • 2 msk tomatpure
  • 1-2 lagerblad
  • Instruktioner

    1. Putsa köttet och skär det i mindre bitar. Skär baconet i bitar. Skala och skiva lökarna.
    2. Bryn först baconet i en stekgryta. Tillsätt sedan kött och lök och låt detta bryna med i baconfettet. Krydda med salt, peppar och paprikapulver. Pressa över vitlöksklyftorna och tillsätt tomaterna med sitt spad, tomatpuré och lagerblad.
    3. Låt grytan sjuda på svag värme under lock 20-25 minuter eller tills köttet känns mört. Pröva med sticka. Smaka av med mer kryddor om så behövs.
    4. Servera med kokt ris eller pasta och en sallad.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    6-8
    2

    Kommentarer (2)

    Kraal 10 september 2008

    Definitivt nåt fel på detta receptet!!! Lagade det enligt recept och det blev så salt så det var oätligt!!

    Wombat04 10 september 2008

    Inte undra på, när jag har skrivit fel mått i receptet! Det ska vara 2 krm salt, inte 2 tsk ... FÖRLÅT!! Jag ska rätta till det på direkten ... :-(

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben