Vänd räkomelett med spenat och haricots verts

En rejäl omelett som räcker till många och mättar länge. En vikt omelett kan i princip fyllas med allt. Här med goda grönsaker tillsammans med fin fina räkor.

Ingredienser

  • 8 ägg
  • 200 g räkor
  • En näve färsk dill
  • En näve färsk spenat
  • En näve körsbärstomater
  • En näve haricots verts
  • Salt
  • Peppar
  • Laktosfritt smör att steka i
  • Servering
  • Örtmajonnäs
  • Instruktioner

    1. Vispa ihop ägg, salt, peppar och finhackad dill. Hetta upp en panna med smör. Häll i omelettsmeten och låt steka i några minuter på medelvärme. Vänd hela omeletten som en pannkaka och stek även den andra sidan. Ta av från plattan, lägg upp på en tallrik och låt svalna något.
    2. Koka haricots verts några minuter i lättsaltat vatten. Lägg på några spenatblad, räkorna, fint skivade tomater och de lätt kokta haricots verts på omeletten. Vänd över ena halvan av omeletten över den andra.
    3. Servera gärna med en örtmajonnäs.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben