Värdshusets chokladmousse

Serverar: 4 portioner

Tid: 3 timmar 20 minuter

Denna chokladmousse har en rik smak av choklad, smakar oroväckande gott och är dessutom lätt att laga.

Ingredienser

  • 175 g choklad
  • 3 msk apelsinlikör eller apelsinjuice
  • 2 äggulor
  • 2 ägg
  • 1/2 dl florsocker
  • 2 1/2 dl vispad grädde
  • Garnering
  • apelsinskivor
  • riven choklad
  • Instruktioner

    1. Bryt chokladen i mindre bitar och smält dem i vattenbad. Rör ned apelsinlikör eller -juice i chokladen och låt blandningen svalna något.
    2. Vispa äggulor och ägg till skum. Tillsätt florsocker och fortsätt vispa tills äggsmeten är ljus och porös. Rör försiktigt ned den uppvispade grädden. Rör försiktigt ned chokladsmeten i äggsmeten.
    3. Häll upp moussen i portionsglas eller i en låg form. Täck över formen och låt den stå i kylskåp minst 3 timmar eller gärna över natten. Garnera med apelsinskivor och riven blockchoklad.
    4. Tips: Bred ett tunt lager vispad grädde över moussen när den stelnat. Strö ev söndersmulade chokladkex i botten på portionsglasen eller formen innan du häller upp moussen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben