Världens bästa chokladtårta

Serverar: 1 portioner

Chokladtårta med konjak. Baka gärna tårtan en dag i förväg.

Ingredienser

  • 250 g smör
  • 250 g mörk blockchoklad
  • 2 dl socker
  • 1 msk snabbkaffepulver
  • 3 msk konjak
  • 4 ägg
  • Till garnering
  • Florsocker
  • Instruktioner

    1. Smält smöret på svag värme tillsammans med blockchokladen. Rör om. Ta kastrullen från plattan och blanda ner sockret. Vispa samman äggen försiktigt och tllsätt dem i smeten. Rör ut kaffepulvret i konjaken och rör ner i smeten.
    2. Häll smeten i en form med löstagbar botten. Grädda i 175 grader ca 45-60 minuter. Låt tårtan gärna stå i kylen ett dygn före servering. Sikta rikligt med florsocker över tårtan och servera med vispad grädde.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben