Världens bästa rulltårta

Saftig och toppengod! Recept med tre olika fyllningar.

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 2 dl Dansukker råsocker eller Dansukker strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 ½ tsk bakpulver
  • 2 msk kokande vatten
  • Fyllningsförslag1
  • 100-150 g sylt, mos eller marmelad
  • Fyllningsförslag 2
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 tsk Dansukker vaniljsocker med äkta vanilj
  • 150 g färska bär
  • Fyllningsförslag 3
  • 200 g kesella
  • 1 dl Dansukker ljust muscovadoråsocker
  • 1 citron, saft och rivet skal från
  • Instruktioner

    1. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda vetemjöl och bakpulver och vänd ner i smeten tillsammans med vattnet. Grädda mitt i ugnen 250° i ca 5 minuter. Stjälp upp på sockrat papper. Bred på valfri fyllning och rulla samman. Förvara rulltårtan i kylskåp.
    2. Om du tillsätter 15 g pepaprkakskryddor till smeten och har lingonsylt som fyllning blir det en läcker julrulltårta. Lingonsylten kan blandas med vispad grädde, kesella eller creme fraiche för att bli extra festlig.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben