Världens lättaste microknäck

Serverar: 30 portioner

Tid: 15 minuter

Jag har gjort den här varje jul i 20 år. Den har alltid blivit bra både med och utan mandel eller nötter Om du tar ljus sirap får du en helt annan mjukare smak. Det är också värt att prova men blir mer som vanlig knäck.

Ingredienser

  • 1 dl strösocker
  • 1 dl mörk sirap
  • 1 dl vispgrädde
  • Ev 1 dl hackad mandel eller nötter
  • Instruktioner

    1. Blanda alla ingredienser utom mandeln i ett högt glaskärl. Sätt i micron på full effekt 8 -10 min. beroende på vilken effekt din microugn har.
    2. Håll koll så att det inte kokar över. När smetens bubblor blir stora och sega är knäcken klar. Blanda ev. i mandeln eller nötterna.
    3. Skeda upp i knäckformar som du ställt på en bricka. Låt svalna. Ät och njut, men akta tänderna.

    Liknande recept

    5
    45 min
    8-10
    1

    Kommentarer (5)

    gunhed 29 november 2008

    Verkligen en god knäck som är snabb och enkel att tillaga. Det är dock viktigt att koka den exat rätt tid. För kort tid ger en mjuk och seg knäck, rätt tidger en härlig hård knäck som är farlig för plomberna. SVante

    sussi81 5 december 2009

    absolut att rekomendera den var jätte god./ sussi81

    Mystica78 30 november 2011

    Hur undviker man att den kokar över? Fick sitta och öppna luckan varje gång den var på väg att koka över. Vilket var hela tiden =)

    Mystica78 30 november 2011

    och jaaaa, den var jättegod! Jag gör om den ikväll igen =)

    samtar81 21 december 2011

    Byt gärna ut 1/2 mängden socker till muscovadosocker. Efter kokning, lägg till 1/2 tsk vaniljsocker, 4 droppar pepparmyntsolja, 1 msk kakao. Jag prövade. Muuums!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben