Världens lättaste microknäck
Jag har gjort den här varje jul i 20 år. Den har alltid blivit bra både med och utan mandel eller nötter
Om du tar ljus sirap får du en helt annan mjukare smak. Det är också värt att prova men blir mer som vanlig knäck.
Ingredienser
1 dl strösocker
1 dl mörk sirap
1 dl vispgrädde
Ev 1 dl hackad mandel eller nötter
Instruktioner
- Blanda alla ingredienser utom mandeln i ett högt glaskärl. Sätt i micron på full effekt 8 -10 min. beroende på vilken effekt din microugn har.
- Håll koll så att det inte kokar över. När smetens bubblor blir stora och sega är knäcken klar.
Blanda ev. i mandeln eller nötterna.
- Skeda upp i knäckformar som du ställt på en bricka.
Låt svalna.
Ät och njut, men akta tänderna.
Liknande recept
Kommentarer (5)
Verkligen en god knäck som är snabb och enkel att tillaga. Det är dock viktigt att koka den exat rätt tid. För kort tid ger en mjuk och seg knäck, rätt tidger en härlig hård knäck som är farlig för plomberna. SVante
absolut att rekomendera den var jätte god./ sussi81
Hur undviker man att den kokar över? Fick sitta och öppna luckan varje gång den var på väg att koka över. Vilket var hela tiden =)
och jaaaa, den var jättegod! Jag gör om den ikväll igen =)
Byt gärna ut 1/2 mängden socker till muscovadosocker. Efter kokning, lägg till 1/2 tsk vaniljsocker, 4 droppar pepparmyntsolja, 1 msk kakao. Jag prövade. Muuums!