Värmande köttsoppa

Serverar: 4 portioner

En härlig soppa med saftigt kött och fräscha grönsaker. Den smakar alldeles extra bra under kyliga vinterdagar.

Ingredienser

  • 600 g grytbitar av bogfläsk
  • 2 gula lökar
  • 2 msk olja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 250 g morötter
  • 1 huvud savoy- eller kinakål
  • 6 - 7 potatisar
  • 1 tsk kummin
  • 7 ½ dl köttbuljong
  • 1 msk smör eller margarin
  • Instruktioner

    1. Putsa köttet och skär det sedan i 2 cm stora tärningar. Skala och hacka löken fint. Hetta upp oljan i en stor gryta och bryn köttet ordentligt. Lägg tillbaka allt kött i grytan och tillsätt löken. Krydda med salt och peppar och låt allt sjuda under lock i 15 minuter.
    2. Skala och skiva morötterna lite på snedden. Putsa, halvera och skär kålen i strimlor på längden, dela den ev på mitten. Skölj och låt rinna av i en nätsil. Skala, skölj och skiva potatisen.
    3. Ta upp 2/3 av köttet ur grytan och lägg i 1/3 av grönsakerna. Salta, peppra och strö på kummin och fortsätt varva kött, grönsaker och kryddor. Det sista lagret ska vara potatisskivor.
    4. Värm buljongen och häll den i grytan. Klicka matfettet över och lägg på ett lock. Låt grytan sjuda minst en timma på medelvärme eller tills potatis och morötter är mjuka. Rör inte i grytan under tillagningen. Späd ev med mer buljong.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben