Västerbottenfyllda köttfärsbiffar med pepparotsdressing

Serverar: 4 portioner

Biffarna blir himla saftiga och med god smak av västerbottenost.

Ingredienser

  • 500 g nötfärs
  • 1 dl västerbottensost
  • 2 ägg
  • 1,5 dl mjölk
  • Salt
  • Peppar
  • 12 potatis
  • 200 g haricots verts
  • 2 tomater
  • Dressing
  • 0,5 dl majonnäs, lätt
  • 1,5 dl gräddfil
  • 2 msk riven pepparrot
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på ca 185 grader. Blanda färsen med lite salt och peppar. Knäck äggen och rör ihop med mjölken till en fin och smidig färs. Dela upp och forma 8 biffar.
    2. Riv osten. Gör en grop och fördela osten i biffarna.
    3. Stek biffarna i smör på båda sidorna och grädda dem klara i ugnen ca 10 minuter på ett ugnsfast fat.
    4. Blanda ihop majonnäs, gräddfil och pepparrot till dressingen.
    5. Servera bifffarna med pepparrotsfil, kokta haricot vertes, skivade tomater och kokt potatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben