Servera pajen garnerad med färska örter antingen med en sallad som huvudrätt eller som tillbehör på en buffé. Den smakar lika gott varm som ljummen.
Ingredienser
Pajdeg
200 g smör
3 dl vetemjöl
1 ½ dl grahamsmjöl
2 msk iskallt vatten
Fyllning
5 ägg
4 dl kaffegrädde
250 g västerbottenost
¾ tsk salt
Några tag med svartpepparkvarnen
Garnering
¼ kruka färsk oregano eller timjan
Instruktioner
Sätt ugnen på 225°.
Blanda snabbt ihop degen i en matberedare och klä en 28 cm pajform och ställ den kallt i cirka 30 min.
Nagga bottnen och förgrädda pajskalet 10 min.
Vispa ägg och grädde, tillsätt ost, salt och peppar. Häll fyllningen i pajskalet och grädda 25 min tills fyllningen stannat och pajen fått fin färg.
I min ugn sänker jag värmen de sista tio minuterna.