Västerbottenpaj med örter

Serverar: 6-12 portioner

Tid: 1 timme

Servera pajen garnerad med färska örter antingen med en sallad som huvudrätt eller som tillbehör på en buffé. Den smakar lika gott varm som ljummen.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 200 g smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 ½ dl grahamsmjöl
  • 2 msk iskallt vatten
  • Fyllning
  • 5 ägg
  • 4 dl kaffegrädde
  • 250 g västerbottenost
  • ¾ tsk salt
  • Några tag med svartpepparkvarnen
  • Garnering
  • ¼ kruka färsk oregano eller timjan
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225°. Blanda snabbt ihop degen i en matberedare och klä en 28 cm pajform och ställ den kallt i cirka 30 min.
    2. Nagga bottnen och förgrädda pajskalet 10 min.
    3. Vispa ägg och grädde, tillsätt ost, salt och peppar. Häll fyllningen i pajskalet och grädda 25 min tills fyllningen stannat och pajen fått fin färg. I min ugn sänker jag värmen de sista tio minuterna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben