Västerbottenpaj med stenbitsrom

Serverar: 6-8 portioner

Tid: 45 minuter

En mycket god paj att bla äta som en underbar förrätt i lagom stora tårtbitar på ett dekorativt salladsblad

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 3 dl vetemjöl
  • 125 g margarin
  • 1 st äggula
  • 1 msk vatten
  • Fyllning
  • 150 g västerbottenost
  • 3 st ägg
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • Servering
  • 100 g stenbitsrom, röd
  • 1,5 dl crème fraiche
  • 1 st rödlök
  • 0,5 dl gräslök, hackad
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Blanda alla ingredienserna till pajdegen. Låt degen vila i kyl en timme. Sätt ugnen på 225 grader Smörj en pajform, kavla ut degen och klä formen.Nagga degen, Förgrädda i cirka 10 minuter.
    2. Riv osten Vispa ägg och grädde och tillsätt den rivna osten. Smaksätt med salt o peppar och häll fyllningen i pajskalet. Grädda i cirka 20 minuter tills pajen stelnat. Låt svalna.
    3. Servera i tårtbitar med en klick av rom, crème fraiche, hackad lök och hackad gräslök . Svartpeppar efter behag.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 15 min
    6-8
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben