västerbottensflarn med räkor

Perfekt på buffén eller till ett glas vitt kallt lite senare på kvällen! Och så är det så enkelt att göra!

Ingredienser

  • 2 dl mjöl
  • 2 dl riven västerbottensost
  • 75 g smör
  • 3 msk filmjölk
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 tsk italiensk salladskrydda
  • 200 g skalade räkor
  • 1 gurka
  • Instruktioner

    1. Blanda snabbt ihop mjöl, ost, smör och filmjölk till en deg.
    2. Låt vila 30 min i kyl. Kavla ut till en 1/2 cm tjock cirkel.
    3. Grädda 15 min i 200 grader varm ugn. Låt kallna.
    4. Vispa crème fraicke och salladskrydda så att den blir tjock.
    5. Bred över det kalla flarnet och garnera med en stor hög räkor och hackad gurka.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben