Västerbottensgratinerade räkor

Serverar: 4 portioner

Matig och god gratäng med currykryddade räkor, sparris och potatis under ett superkrämigt osttäcke. Så lyxigt men så enkelt när allt är i en och samma form!

Ingredienser

  • 600 g potatis
  • 1 gul lök
  • 250 g grön sparris
  • 1 msk smör till stekning
  • 1 msk curry
  • 250 g skalade räkor, motsvarar ca 600 g oskalade
  • Sås
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 msk dillfrön
  • 2 dl riven Västerbottenost
  • Salt
  • Peppar
  • Servering
  • Rostat bröd
  • Sallad
  • Instruktioner

    1. Skala potatisen och koka i lättsaltat vatten tills den är nästan klar. Häll av vattnet och dela den i mindre bitar.
    2. Sätt ugnen på 200 grader.
    3. Skala och grovhacka löken. Dela sparrisen i mindre bitar. Fräs lök, potatis och sparris några minuter i en klick smör. Pudra över curry och blanda ner räkorna. Lägg över i en lättsmord ugnsform.
    4. Koka ihop grädden med dillfröna till en simmig sås. Blanda ner osten och låt den smälta. Smaka av med salt och peppar. Häll såsen över allt i formen. Gratinera mitt i ugnen i ca 15 minuter.
    5. Servera med rostat bröd och gärna en sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben